Släktforskardagarna 2022 i Skövde

Centrala Soldatregistret kommer naturligtvis att vara med på Släktforskardagarna 2022 som äger rum i Skövde den 20−21 augusti i Arena Skövde med utställning och föreläsning.

”Stackell och di andre knekta”

Först ut att föreläsa på Släktforskardagarna 2022 är Claus Lippold, vice ordförande för Centrala Soldatregistret. Han kommer att berätta om den lille soldaten i det stora försvaret men också att tala om hur hela projektet Centrala Soldatregistret började med registrering av indelta soldater från det yngre indelningsverket som varade mellan 1682−1901. Claus far Björn var med och startade Centrala Soldatregistret för 37 år sedan och resultatet ser vi idag i Centrala Soldatregistrets sökdatabas på webben med en halv miljon indelta soldater.

Vidare kommer Claus att visa hur man enkelt hittar till och hur man söker i Centrala soldatregistret. Han kommer att berätta vilken information man kan få från ett lokalt register och visa exempel på några soldat- och torpakter med uppgifter om soldaten, hans familj och torpet han bodde på.

Välkommen till föreläsningen som äger rum lördagen den 21 augusti kl. 11:00­­­−11:45.

Läs mer om Claus Lippold på släktforskardagarnas webbplats.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.